Соснівська селищна рада

Рівненського району Рівненської області

27 січня – Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2022 13:58
Кількість переглядів: 103

Сьогодні в Україні і світі вшановують пам’ять жертв Голокосту. Саме 27 січня 1945 року солдати 1-го Українського фронту визволили в'язнів найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцімі.

 Це був найбільший нацистський табір смерті – з 1940 року там знищили, за різними оцінками, від 1,5 до 2,2 млн людей.

У резолюції ООН, зокрема, відзначено: «Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…».

Під час Другої світової війни в концтаборах, гетто, на окупованих територіях Європи нацисти вбили 6 мільйонів євреїв. В окупованій Україні в 1941-1944 роках було вбито 1,5 мільйони наших співгромадян-євреїв.

27 січня увесь світ згадує мільйони жертв тоталітарного нацистського режиму для того, щоб сказати: «Ніколи знову». Аби нагадати – людське життя є найвищою цінністю, і будь-який режим, що базується на ненависті та нетерпимості, приречений на крах. Крім збереження пам’яті про невинно закатованих, згадана резолюція ООН покликана нагадувати про необхідність виховання толерантності, терпимості й поваги до прав людини, щоб убезпечити майбутні покоління від повторення ганебних помилок та страшних злочинів минулого. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь