Соснівська селищна рада

Рівненського району Рівненської області

Безпека на льоду під час відлиги

Дата: 07.02.2022 10:56
Кількість переглядів: 135

За нестійких погодних умов синоптики прогнозують на найближчі доби плюсову температуру, мокрий сніг з переходом у дощ, ожеледицю. Як показує досвід, жодна відлига не минає без жертв необережної поведінки на льоду. Найчастіше ризикують потрапити у крижані обійми рибалки. В полоні азарту вони часто нехтують правилами безпеки і йдуть на невиправданий ризик, ступаючи на тонкий лід.

Фото без опису

Шановні громадяни, не випробовуйте долю! Завдяки підвищенню температури повітря, лід на водоймах  поступово тане. Це спричиняє приховану загрозу для населення. Аби попередити подібні нещасні випадки, ми вкотре закликаємо вас бути вкрай обережними, в жодному випадку не перевіряти міцність льоду ударом ноги. Якщо лід почав тріщати та з’явилися характерні тріщини, негайно повертайтеся. Не біжіть, а відходьте повільно, не відриваючи ступні ніг від льоду. 

Незайвим буде застерегти і рибалок: не пробивайте поруч багато лунок, не збирайтеся великими групами на одному місці, не пробивайте лунки на переправах, завжди майте під рукою міцну мотузку 12-15 метрів, тримайте поруч з лункою дошку або велику гілку. І пам’ятайте: якщо ви провалилися під кригу, не панікуйте. Широко розкиньте руки по крайкам льодового пролому та утримуйтеся від занурення з головою. Намагайтеся не обламувати крайку льоду, без різких рухів вибирайтеся на лід, наповзаючи грудьми і по черзі витягаючи на поверхню ноги. Головне – пристосовувати своє тіло для того, щоб воно займало найбільшу площу опори. Вибравшись із льодового пролому, відкотіться, а потім повзіть в той бік, звідки ви прийшли, і де міцність льоду, таким чином, перевірена. Незважаючи на те, що вогкість і холод штовхають вас побігти і зігрітися, будьте обережні до самого берега, а там не зупиняйтеся, поки не опинитеся в теплі.

Пам’ятайте, дотримання елементарних правил безпечної поведінки допоможе вам зберегти своє життя і життя людей поруч з вами. Не забувайте роз’яснювати ці правила дітям! 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь