Соснівська селищна рада

Рівненського району Рівненської області

У Соснівській громаді запрацювала консультативна служба

Дата: 11.02.2022 14:55
Кількість переглядів: 198

У Сосновому запрацювала консультативна служба підтримки постраждалих осіб від домашнього насильства. Вона знаходиться в приміщенні поліклініки за адресою: вул. Шевченка, 13 а. В закладі облаштована кімната поділена на зони – для дітей і дорослих. Минулоріч зі спеціальної субвенції держбюджету на це було виділено 175 тисяч гривень. Нині там надають разові чи періодичні консультації потерпілим особам та їх законним представникам щодо прав, заходів, соціальних послуг, якими ця особа може скористатися. Головна ідея – запобігти домашньому насильству та вчасно надати допомогу людині в моменти найбільшого відчаю та горя.

–Сьогодні такі служби є вкрай затребуваними, саме тому ми ініціювали її створення у нашій громаді, – наголосила начальник відділу соціального захисту населення Соснівської селищної ради Юлія Ясковець. – Не зайвим буде сказати, що впродовж 2021 року до Березнівського відділення надійшло 39 звернень від жителів громади, що стосуються домашнього насильства в сім’ї або насильства за ознакою статі. І ми чудово розуміємо, що це лише звернення від тих, хто наважився просити допомоги. Зазвичай, постраждалі (в основному жінки) замовчують факт психологічного, фізичного, соціального чи сексуального насилля, сприймаючи таку поведінку за норму, соромлячись осуду інших.

До консультативної служби можуть звертатися всі, хто потерпає у своїй родині від побоїв, мордувань, погроз, образ, залякувань, психологічного тиску, сексуального насильства тощо. Для цього потрібно звернутися до поліції чи до соціальної служби.

За матеріалами « Березнівська БРАМА»

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь