Соснівська селищна рада

Рівненського району Рівненської області

21 лютого – Міжнародний день рідної мови

Дата: 21.02.2022 09:25
Кількість переглядів: 177

21 лютого у всьому світі визнано Міжнародним днем рідної мови. Цю дату визначено на 30-ій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в жовтні 1999 року, яка наголосила на важливій ролі мови в розвитку освіти, культури, для консолідації суспільства, формування нації і зміцнення держави.

 

В Україні це свято існує з 2002 року, коли з метою зміцнення державотворчої функції української мови, сприяння вільному розвитку і використанню інших мов національних меншин України, Президент України підписав відповідне розпорядження про відзначення Міжнародного дня рідної мови.

 

Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Це мова великого народу, великої культури, нашої історії. Українською мовою написані невмирущі твори Котляревського і Шевченка, Франка і Лесі Українки, Нечуя-Левицького і Коцюбинського, найважливіший засіб спілкування людей і пізнання світу, передачі досвіду з покоління в покоління

Про українську мову  можна говорити безкінечно. Століттями гнана і переслідувана все ж існувала вона в піснях і думках, казках і переказах, гострилася і виточувалася в переказах і прислів’ях.

Шануйте і любіть рідну мову, збережіть її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь! Українська – це мова наших батьків, бабусь і дідусів… Це мова Гідності і код нашої нації!  Наш символ Незламності, Сили Духу та Гідності.

Збережемо мову – збережемо націю і державу і вистоїмо, попри всі складнощі. Бо мова – це ми, українці. Це наша національна ідентичність.

З повагою,

           Соснівський селищний голова                                          Микола КОТ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь