Соснівська селищна рада

Рівненського району Рівненської області

21 лютого – Міжнародний день рідної мови

Дата: 21.02.2022 09:25
Кількість переглядів: 159

21 лютого у всьому світі визнано Міжнародним днем рідної мови. Цю дату визначено на 30-ій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в жовтні 1999 року, яка наголосила на важливій ролі мови в розвитку освіти, культури, для консолідації суспільства, формування нації і зміцнення держави.

 

В Україні це свято існує з 2002 року, коли з метою зміцнення державотворчої функції української мови, сприяння вільному розвитку і використанню інших мов національних меншин України, Президент України підписав відповідне розпорядження про відзначення Міжнародного дня рідної мови.

 

Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Це мова великого народу, великої культури, нашої історії. Українською мовою написані невмирущі твори Котляревського і Шевченка, Франка і Лесі Українки, Нечуя-Левицького і Коцюбинського, найважливіший засіб спілкування людей і пізнання світу, передачі досвіду з покоління в покоління

Про українську мову  можна говорити безкінечно. Століттями гнана і переслідувана все ж існувала вона в піснях і думках, казках і переказах, гострилася і виточувалася в переказах і прислів’ях.

Шануйте і любіть рідну мову, збережіть її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь! Українська – це мова наших батьків, бабусь і дідусів… Це мова Гідності і код нашої нації!  Наш символ Незламності, Сили Духу та Гідності.

Збережемо мову – збережемо націю і державу і вистоїмо, попри всі складнощі. Бо мова – це ми, українці. Це наша національна ідентичність.

З повагою,

           Соснівський селищний голова                                          Микола КОТ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь