Соснівська селищна рада

Рівненського району Рівненської області

День вишиванки в Соснівській громаді

Дата: 19.05.2022 16:36
Кількість переглядів: 156

19 травня 2022 року вся світова спільнота відзначає свято - День вишиванки, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Вишиванка – це не тільки національне вбрання українців, а й святиня народу, яка несе в собі духовне багатство, мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь.

День вишиванки в Соснівській громаді розпочався зі слів подяки воїнам Збройних Сил України, які дають змогу нам жити під мирним небом сьогодні та хвилиною мовчання за загиблими воїнами, мирними жителями країни, що полягли від рук ворога у страшній війні і які не матимуть змоги більше ніколи одягнути українську вишиванку - код нації.

За ініціативи Комунального закладу «Центр культури, дозвілля та туризму» проведений флешмоб «Українська вишиванка», в ході якої учасники оглянули виставки вишиванок різних часів (майстриня: Наталія ХОМЕНЮК, завідувач Соснівським будинком культури та жителі громади), ляльок – мотанок (майстрині: Наталія ПИВОВАРЧУК, завідувач клубом с. Глибочок та Світлана МОЦЬОР, завідувач клубу с. Іванівка).

Всі охочі мали змогу придбати ляльку – оберіг «Українська мотанка». Зібрані кошти в сумі 2700 грн відправлено на потреби Збройних Сил України.

Все буде Україна!

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь