Соснівська селищна рада

Рівненського району Рівненської області

Верховна Рада продовжила дію воєнного стану до 23 серпня 2022 року

Дата: 23.05.2022 16:40
Кількість переглядів: 132

Верховною Радою України прийнято Закони України «Про затвердження Указу Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні», а також ««Про затвердження Указу Президента України «Про продовження строку проведення загальної мобілізації».

Відтак, строк дії воєнного стану в Україні продовжується з 05 години 30 хвилин 25 травня 2022 року строком на 90 діб (тобто до 23 серпня 2022 року).

Нагадаємо, що у зв’язку із введенням в Україні воєнного стану тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану, можуть обмежуватися конституційні права і свободи людини і громадянина, передбачені статтями 30-34, 38, 39, 41-44, 53 Конституції України, а також вводитися тимчасові обмеження прав і законних інтересів юридичних осіб в межах та обсязі, що необхідні для забезпечення можливості запровадження та здійснення заходів правового режиму воєнного стану, які передбачені частиною першою статті 8 Закону України «Про правовий режим воєнного стану».

Серед обмежень – недоторканність житла, таємниця листування та телефонних розмов, невтручання в особисте життя, свобода пересування, свобода думки і слова. Також можуть обмежуватися права на освіту, працю, підприємницьку діяльність. 

Забороняється проведення референдумів, виборів, зібрань, мітингів, страйків та внесення змін до Конституції. 

Також, Указом Президента України від 17.05.2022 № 342/2022 «Про продовження строку проведення загальної мобілізації», затвердженим Верховною Радою України 22 травня 2022 року,  продовжується з 25 травня 2022 року строк загальної мобілізації на 90 діб (тобто до 23 серпня 2022 року).

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь