Соснівська селищна рада

Рівненського району Рівненської області

З початку року платники Рівненщини спрямували на підтримку ЗСУ понад 230 млн гривень

Дата: 07.06.2022 17:07
Кількість переглядів: 109

У січні - травні  2022 року платники Рівненської області сплатили до бюджету 230,1 млн грн військового збору, про це повідомила заступник начальника ГУ ДПС Рівненщини Надія Друзюк.

Посадовець наголосила, що зазначена сума на 36,5 млн грн або на 18,9 відсотків більша від суми військового збору, що була сплачена впродовж п’яти  місяців 2021 року.

Надія Друзюк зауважила, що сплата військового збору – це посильний внесок кожного громадянина для підтримання обороноздатності української армії та встановлення миру в нашій країні, адже військовий збір сплачується з легальних доходів громадян. Ріст надходжень військового збору свідчить, що більшість працедавців  -  відповідальні платники податків.  

Долучитися до фінансування національного війська можуть і повинні громадяни, котрі торік отримали доходи, але не сплатили з них податки, подавши декларацію про майновий стан і доходи.

Нагадаємо, що військовий збір запроваджено в Україні з серпня 2014 року як додаткове джерело фінансування і підтримки армії. Ставка цього платежу становить 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за сплату збору до бюджету, при нарахуванні доходів у вигляді заробітної плати на користь платника податків, є роботодавці.

 

Дія.Підпис тепер доступно в Е-кабінеті

В ГУ ДПС у Рівненській області повідомляють, що для зручності платників податків, користувачів Електронного кабінету, надано можливість авторизуватися та підписати електронні документи за допомогою Дія.Підпис.

Нагадаємо, що Дія.Підпис – це кваліфікований цифровий підпис, який дозволяє авторизуватися, отримати доступ до послуг податкової онлайн та підписати електронні документи.

Отримати послугу Дія.Підпис можна безоплатно через застосунок Дія.

Зверніть увагу, що для підпису доступні «хмарні» КЕП SmartID, Cloud Key, Deposit sign.

 

Змінили прізвище чи місце реєстрації – повідомте податкову

У Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують, що у разі зміни даних, які вносяться до облікової картки фізичної особи – платника податків (прізвища, місця реєстрації тощо) фізичній особі необхідно подати заяву за ф. № 5ДР (додаток 12 до Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822) до податкового органу за місцем реєстрації фізичної особи, або до будь-якого податкового органу якщо фізична особа тимчасово перебуває за межами населеного пункту проживання.

Для заповнення Заяви за ф. № 5ДР використовуються дані паспорта та інших документів, які підтверджують зміни таких даних.

Якщо в паспорті відсутня інформація про реєстрацію місця проживання/перебування особи або така інформація внесена до безконтактного електронного носія - необхідно пред’явити документ (довідку) про реєстрацію місця проживання/перебування.

Термін внесення змін до облікових даних платника податків та виготовлення реєстраційного номеру облікової картки платника податків:

– до 3-х робочих днів – у разі звернення до податкового органу за місцем проживання;
– до 5-ти робочих днів – у разі звернення до будь-якого податкового органу.

Слід зазначити, що картка платника податків, що засвідчує реєстрацію фізичної особи у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків видається за умови пред’явлення податковому органу, до якого подавалась Заява за ф. № 5ДР, паспорта з відміткою про місце реєстрації та, у разі необхідності, документа (довідки) про реєстрацію місця проживання/перебування. 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь