Соснівська селищна рада

Рівненського району Рівненської області

Жителі Рівненщини зможуть збирати дикороси

Дата: 13.06.2022 14:11
Кількість переглядів: 102

Рада оборони дозволила відвідувати ліс для збору дикоросів у Рівненській області. Проте діятимуть обмеження на визначених прикордонних територіях. 

Зокрема, заборонено збирати ягоди у північних частинах шести територіальних громад: Локницькій, Зарічненській, Висоцькій, Миляцькій, Старосільській, Березівській.

«Про чіткі кордони, де діятимуть обмеження входу в ліс, кожен голова ТГ поінформує свою громаду додатково, - прокоментував начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль. - Більше того, доручив їм спільно з працівниками управління лісового та мисливського господарства встановити відповідні вказівники. Межі, де не можна збирати ягоди, погоджені із військовими ОУВ «Волинь». 

Рішення дозволити збирати лісові ягоди - важливе для області. Адже місцеві мешканці щороку отримують дохід від здачі дикоросів заготівельникам. Йдеться про загальну суму біля 1 млрд грн. Тому влада максимально, наскільки можливо в умовах воєнного часу, пішла назустріч у цьому питанні. 

«Водночас у лісові зони, де діє заборона, заходити не можна. Це небезпечно для життя! Також категорично заборонено збирати ягоди на території республіки білорусь, як це робили раніше. Причини, я думаю, пояснювати непотрібно», - наголосив Віталій Коваль.  

Нагадаємо, щороку збір дикоросів починається з 15 червня.

Джерело: Рівненська обласна державна адміністрація

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь