Соснівська селищна рада

Рівненського району Рівненської області

Жителів Рівненщини просять не ігнорувати сигнал тривоги і подбати про безпеку

Дата: 30.06.2022 17:00
Кількість переглядів: 222

Жителів Рівненщини закликають дотримуватися правил при отриманні сигналу повітряної тривоги.

Тим часом власники торговельних закладів та інших об’єктів, де масово перебувають люди, повинні подбати про безпеку відвідувачів.

Це, зокрема, і вчасна евакуація, і інформування про найближчі укриття. Про це йшлося на брифінгу Рівненської ОВА.

«Останніми днями росія завдає ракетних ударів по об’єктах цивільної інфраструктури. В результаті цього травмуються і гинуть люди, руйнуються будівлі, знищується техніка. Тому зараз основну увагу варто приділити закладам, де масово перебувають люди. Це, зокрема, торгові центри, великі супермаркети. Звертаємося до адміністраторів таких закладів: у випадку сигналу повітряної тривоги необхідно провести безпечну евакуацію покупців чи відвідувачів, - наголосив заступник начальника Головного управління ДСНС України у Рівненській області Тарас Патій. - На сьогодні на території Рівненської області внаслідок ракетних ударів загинули 29 людей, травмовано 45».

Тож на сьогодні важливо стежити за офіційними каналами оповіщення і не ігнорувати повітряні тривоги.

«Система оповіщення області вмикається тільки тоді, коли є сигнал із достовірного та надійного джерела. На сьогодні це оперативний черговий ОК «Захід» і загальнодержавна система «Габардин», у якій ми цілодобово чергуємо, - пояснив заступник начальника управління цивільного захисту департаменту ЦЗ та ОЗН ОДА Андрій Мельниченко. - Як тільки ми отримуємо сигнал – відразу вмикаємо систему оповіщення області і доводимо сигнали тривоги до населення. Це відбувається через сирени, вуличні гучномовці, мобільний додаток «Повітряна тривога», офіційний канал начальника Рівненської ОВА».

Крім того, Андрій Мельниченко звернув увагу і на те, що власники торговельних та інших закладів із масовим перебуванням людей повинні розміщувати інформацію про те, де знаходяться найближчі укриття. Цієї вимоги необхідно дотримуватись, бо від них залежить безпека людей.

Тим часом на сьогодні в області налічується 128 сховищ, 1546 протирадіаційних укриттів, розповів начальник відділу організації заходів цивільного захисту ГУ ДСНС України у Рівненській області Юрій Майстров.

Джерело: Рівненська обласна державна адміністрація

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь