Соснівська селищна рада

Рівненського району Рівненської області

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує

Дата: 13.09.2022 14:53
Кількість переглядів: 197

На Рівненщині до місцевих скарбниць надійшло 325,4 млн грн земельної плати

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області повідомляють, що за сім місяців поточного року до бюджетів територіальних громад надійшло 325,4 млн грн плати за землю. Це перевищило очікувані показники на 25,8  млн гривень.

Майже 90 відсотків земельної плати – внесок юридичних осіб. Адже вони перерахували з початку року 290 млн грн даного платежу. Фізособи поповнили скарбниці місцевих громад, сплативши за землю 35,4 млн гривень.

Плата за землю – це обов’язковий платіж, який сплачується до місцевого бюджету. Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру, а підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки.

Якщо громадянин - власник земельної ділянки не отримав податкове повідомлення - рішення з податкової служби про нараховану суму земельного податку, саме час провести звірку в Центрі обслуговування платників.

Водночас, платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет.  Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета.

 

Запитували-відповідаємо: які відомості повинна містити довідка про доходи, яка надається податковим агентом, для реалізації права на застосування податкової знижки?

Фахівці ГУ ДПС у Рівненській області роз’яснюють, що відповідно до п.п. «в» п. 176.1 ст. 176 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платники податків зобов’язані подавати податкову декларацію про майновий стан і доходи за встановленою формою.

На вимогу контролюючого органу та в межах його повноважень, визначених законодавством, платники податку зобов’язані пред’являти документи і відомості, пов’язані з виникненням доходу або права на отримання податкової знижки, обчисленням і сплатою податку, та підтверджувати необхідними документами достовірність відомостей, зазначених у податковій декларації з цього податку.

При цьому особи, які відповідно до ПКУ мають статус податкових агентів, зобов’язані подавати на вимогу платника податку відомості про суму виплаченого на його користь доходу, суму застосованих соціальних податкових пільг та суму утриманого податку (п.п. «в» п. 176.2 ст. 176 ПКУ).

Враховуючи те, що затвердженої форми довідки про доходи, яку повинні надавати податкові агенти на вимогу платника податків, нормами чинного законодавства не передбачено, то довідка надається у довільній формі, в якій, крім загальної інформації про фізичну особу (П.І.Б, реєстраційний номер облікової картки, період роботи), зазначається обов’язково наступна інформація:

- сума нарахованого оподатковуваного доходу (помісячно та загальною сумою);

- розмір та сума податкової соціальної пільги;

- сума нарахованого та утриманого податку на доходи фізичних осіб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь