Соснівська селищна рада

Рівненського району Рівненської області

Відсутність електроенергії. Як підготуватися до аварійних відключень?

Дата: 22.10.2022 17:24
Кількість переглядів: 82

У звязку із ураженням обєктів  енергетичної  інфраструктури в окремих регіонах тимчасово відсутня електроенергія, а в деяких введені графіки аварійних відключень.

Відключаючи частину споживачів на певний час, диспетчери зберігають цілісність енергосистеми та забезпечують її операційну безпеку. Зазвичай відключення тривають дві години і більше в окремих районах міст або невеликих населених пунктах.

Що робити на випадок тривалої відсутності електроенергії?

Повністю убезпечити себе від терористичних атак ворога неможливо, але зробити мінімальні запаси на випадок відсутності газу, електроенергії та централізованого опалення можливо.

По-перше, купити мінімум десять пачок сухого спирту. Це паливо у звичайних умовах використовується для швидкого розпалювання багать, камінів та мангалів. У сучасних українських реаліях сухий спирт може бути засобом підігріву та швидкого приготування їжі. Він легко запалюється сірником і горить без диму та запаху.

По-друге, щоб не сидіти в темряві, можна придбати великий ліхтар з потужним акумулятором. Його заряду вистачить на шість-вісім годин. Також варто запастися сірниками та свічками.

По-третє, варто придбати портативну газову плиту та газові балони. На одному балоні можна двічі на день приготувати їжу.

Опалювати одну кімнату у квартирі допоможе біокамін на етанолі.

Також необхідно подбати про резервуари для зберігання води, зокрема технічної, на кілька відер.

Ці поради допоможуть у разі відсутності світла, газу та опалення протягом короткого часу, тому залишається сподіватися на героїзм українських енергетиків та швидке відновлення комунікацій.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь