Соснівська селищна рада

Рівненського району Рівненської області

До 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди

Дата: 23.11.2022 19:04
Кількість переглядів: 102

"Святкування 300-річчя Григорія Сковороди – одна з ключових культурно-мистецьких подій 2022 року. Працівники Рівненського районного сектору №1 філії Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області  спільно з неповнолітнім підобліковим, 15.11.2022 року долучилися  до тематичного заходу в приміщенні  Березнівської бібліотеки - філії для дітей. Даний захід був проведений з метою  формування у молоді  уявлення про діяльність філософа Григорія Сковороди, адже кожен українець має пишатися, що саме наша країна є домівкою одного з найвпливовіших особистостей України.  

   Також, з метою донесення багатогранності образу Григорія Сковороди та осмислення його спадку, із повнолітніми засудженими особами було проведено тематичні години спілкування в приміщенні підрозділу пробації.

   Григорій Сковорода — не лише талановитий поет-лірик, а й видатний байкар. Він створив 30  прозових байок.  Одну з них, а саме, «Бджола і Шершень»,  було  зачитано та обговорено із засудженими особами. Алегорія байки така, що «Бджола — це символ мудрої людини, яка у природженому ділі трудиться. Шершень — це образ людей, котрі живуть крадіжкою чужого» і проводять в розкошах паразитичне життя. Мораль байки проста: праця повинна стати для людини природною потребою, «найсолодшою поживою». Тільки тоді життя матиме зміст і красу. А паразитів на зразок Шершня в суспільстві не повинно бути.  Дана байка стала хорошим повчальним прикладом для осіб, які відступилися від закону та хочуть стати на шлях виправлення.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь