Соснівська селищна рада

Рівненського району Рівненської області

Виклик до Центру пробації правопорушник зможе отримати через мобільний додаток «Пробація в смартфоні»: які функції матиме застосунок

Дата: 03.01.2023 08:57
Кількість переглядів: 119

Під час дії воєнного стану або загрози поширення епідемії, пандемії, надзвичайної ситуації та за наявності об’єктивних обставин, що унеможливлюють прибуття правопорушника до органу пробації суб’єкт зможе скористатися електронним сервісом «Пробація в смартфоні».

Мобільний додаток розробляється спільно з КАНАДСЬКО – УКРАЇНСЬКИМ ПРОЄКТОМ МІЖНАРОДНОЇ ТЕХНІЧНОЇ ДОПОМОГИ «Супровід урядових реформ України» (SURGe, Support to Ukraine’s Reforms for Governance) покликаний спростити співпрацю співробітника пробації та засудженого, а також надасть можливість суб’єкту пробації виконати покладені судом та законом обов’язки не відвідуючи підрозділ Центру пробації.

Втім, у багатьох користувачів може виникнути питання, як через застосунок буде відбуватися співпраця пробаціонера з правопорушником.

За словами заступниці директора Державної установи «Центр пробації» Тетяни Кічатої, мобільний додаток «Пробація в смартфоні» дозволить працівнику пробації проводити реєстрацію та профілактичну бесіду із суб’єктами пробації за допомогою відеозв’язку.

Мобільний застосунок у майбутньому планується інтегрувати з Єдиним реєстром засуджених та осіб, узятих під варту, що дасть можливість надійно ідентифікувати кожного суб’єкта пробації в застосунку «Пробація в смартфоні», та створить надійний захист персональних даних суб’єкта пробації.

Також у застосунку планується створення функції сповіщення суб’єкта пробації про майбутній день явки до органу пробації.

Через додаток пробаціонер матиме можливість контролювати виконання покладених на суб’єкта пробації заборон та обмежень.

Мобільний застосунок дасть можливість дистанційно працювати з суб’єктами пробації за визначеними програмами для зміни їх поведінки.

Також в додатку буде реалізована окрема панель з корисними для засудженого посиланнями на застосунки: «Дія», «Безоплатна правова допомога», «е-Суд» та інші.

Мобільний застосунок «Пробація в смартфоні» стане надійним помічником суб’єкта пробації під час відбування покарання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь