Соснівська селищна рада

Рівненського району Рівненської області

Інформація щодо правових наслідків при перейменуванні вулиці

Дата: 22.02.2023 15:55
Кількість переглядів: 58

З метою уникнення непорозумінь надаємо роз’яснення щодо правових наслідків при перейменуванні вулиць та провулків.

Законодавством не передбачено внесення змін до правовстановлюючих документів (свідоцтва про право власності, свідоцтва про право на спадщину, договору купівлі-продажу, договору міни, договору дарування, тощо) у зв’язку з перейменуванням вулиць, на яких знаходиться об’єкт нерухомого майна, а тому вони є чинними та не потребують заміни чи отримання нового правовстановлюючого документа.

У той же час, із власної ініціативи або в разі необхідності (продаж, дарування, тощо) власник майна (в тому числі земельної ділянки), відносно якого відбулися зміни в назві вулиці (площі, провулку тощо), відповідно до законодавства має право самостійно (або уповноважити на це іншу особу за довіреністю) звернутися до органу державної реєстрації прав на нерухоме майно з заявою про внесення змін до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно у разі зміни назви чи перейменування вулиці (площі, провулку тощо) відповідно до рішення Соснівської селищної ради.

У разі необхідності здійснення нотаріальних дій із нерухомістю (продаж, успадкування, дарування тощо), у Соснівській селищній раді (смт Соснове, вул. Шкільна, 46) можна отримати рішення (у разі його прийняття) про перейменування вулиці. На підставі правовстановлюючих документів зі старою назвою вулиці і цим рішенням нотаріус видає новий правовстановлюючий документ із новою назвою вулиці.

При зміні назви вулиці обов’язково жителям тієї вулиці, назва якої змінюється, необхідно звернутися до органу реєстрації Соснівської селищної ради для уточнення адреси місця реєстрації (послуга безкоштовна).

Звертаємо увагу на те, що реєстраційний збір не справляється за проведення державної реєстрації змін, що вносяться до установчих документів юридичних осіб, документів громадян, що посвідчують право власності на об’єкти нерухомості, якщо змінюється тільки назва вулиці.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь