Соснівська селищна рада

Рівненського району Рівненської області

Безоплатна правнича допомога

Дата: 15.02.2024 15:11
Кількість переглядів: 22

Система надання безоплатної правничої допомоги функціонує в Україні понад десять років. Безоплатна правнича допомога гарантується державою та надається за рахунок коштів Державного бюджету України, місцевих  бюджетів та інших джерел, поділяється на первинну та вторинну допомогу.

Безоплатна первинна правнича допомога включає такі види правових послуг: надання консультацій і роз’яснень з правових питань; складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім  документів процесуального характеру). Отримати безоплатну правничу допомогу мають право усі особи.

Безоплатна вторинна правнича допомога включає такі види правничих послуг: захист; здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правничу допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру.

На безоплатну вторинну правничу допомогу мають право категорії осіб, які зазначено у статті 14 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу». Ознайомитися з ними можна за посиланням: https://bit.ly/3SpkG5W

Зокрема, це внутрішньо переміщені особи; ветерани війни; члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України; діти; люди з низьким доходом; постраждалі від домашнього насильства та інші.

Завдання системи надання безоплатної правничої допомоги – захист  прав  людини шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя.

Для цього фахівці системи надання безоплатної правничої допомоги не лише надають правничі послуги, а й постійно розробляють та поширюють юридичні консультації про зміни у законодавстві, роз’яснення щодо  вирішення  актуальних  правових питань серед мешканців усіх регіонів країни.

Завдяки поширенню розроблених стислих юридичних  консультацій фахівці системи надання безоплатної правничої допомоги покращують  правову обізнаність  мешканців територіальних громад та вчасно повідомляють людей про зміни в законодавстві, інші важливі питання.

З матеріалами системи надання безоплатної правничої допомоги, які створюються та поширюються на офіційних каналах системи безоплатної  правничої допомоги можна ознайомитися за посиланням: https://bit.ly/3TSzSd9

Дізнатись детальніше про систему можна за допомогою офіційної сторінки: https://bit.ly/47IKsXv

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь