Соснівська селищна рада

Рівненського району Рівненської області

Відкриття меморіальних дощок пам'яті загиблим Захисникам України

Дата: 21.04.2024 15:59
Кількість переглядів: 38

У Соснівській громаді відбулось відкриття меморіальних дощок пам'яті загиблим Захисникам із Соснівщини, які героїчно загинули виконуючи військовий обов’язок, захищаючи суверенітет, територіальну цілісність і недоторканність України - Вовчку Анатолію Івановичу, Ілюкову Івану Володимировичу, Бойчуку Андрію Вікторовичу та Гайдуку Дмитру Вікторовичу. Пам’ятні знаки встановлено на фасаді будівлі опорного закладу Соснівський ліцей, де навчалися Захисники. Отож, меморіальні дошки пам’яті урочисто відкрито :

1. Вовчку Анатолію Івановичу.

Анатолій народився 09 березня 1971 року в с. Великі Селища. 01 вересня 1978 року пішов до першого класу Великоселищанської восьмирічної школи Березнівського району Рівненської області, де навчався до 10 червня 1986 року. З 01 вересня 1986 по 15 червня 1988 року продовжив навчання у Соснівській середній школі. Після закінчення закладу, Анатолій пішов здобувати професію водія до Корецької автошколи. З 1989 по 1991 рік служив в армії. Після повернення додому працював у ДП «Соснівське лісове господарство».

Анатолій Вовчок був призваний по мобілізації до лав Збройних Сил України 02 грудня 2022 року та був стрільцем-зенітником 3 зенітного ракетного взводу 2 зенітної батареї зенітного ракетно-артилерійського дивізіону. Залишившись вірним військовій присязі, у бою за нашу Батьківщину, виявивши стійкість та мужність загинув воїн 07 червня 2023 року під час виконання бойового завдання в Луганській області, внаслідок ушкоджень спричинених іншими видами вибухів та уламків.

Відповідно до рішення Соснівської селищної ради від 04.07.2023 №602 присвоєно звання «Почесний громадянин Соснівської селищної територіальної громади» (посмертно).

2. Ілюкову Івану Володимировичу.

Іван народився 02 липня 1978 року в с. Глибочок. 01 вересня 1985 року пішов у перший клас Соснівської школи, де навчався по 10 червня 1993 року. Цього ж року вступив до Соснівського СПТУ №8 та здобув професію столяра. У 1996 році призваний на строкову службу. У 1999 році одружився. З 2002 року працював у ДП «Соснівське лісове господарство». Виховував двох доньок. 22 листопада 2022 року молодший сержант був призваний по мобілізації до лав Збройних Сил України. 16 квітня 2023 року отримав поранення.

Іван Ілюков механік – водій механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти залишившись вірним військовій присязі, у бою за нашу Батьківщину, виявивши стійкість та мужність загинув 02 серпня 2023 року, під час виконання бойового завдання, захищаючи Україну від російського агресора в Бахмутському районі Донецької області внаслідок ушкоджень від вибухів та осколків.

Відповідно до рішення Соснівської селищної ради від 25.08.2023 №678 присвоєно звання «Почесний громадянин Соснівської селищної територіальної громади» (посмертно).

3. Бойчуку Андрію Вікторовичу.

Андрій народився 23 лютого 1984 року в смт Соснове. З 1991 по 1999 рік навчався в Соснівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів та здобув базову середню освіту. Після закінчення школи навчався в Соснівському професійно-технічному училищі №8 та здобув професію «Електрогазозварник». Працював в ДП «Соснівське лісове господарство» штабелювальником 3-го розряду нижнього складу, а також в ДПТНЗ «Соснівський професійний ліцей» сезонним кочегаром на період опалювального сезону.

Андрій був призваний по мобілізації до лав ЗСУ боронити Батьківщину та кожного із нас з 26 лютого 2022 року. З травня 2023 року воював на Запорізькому напрямку. Старший стрілець – оператор 3 механізованого відділення 2 механізованого взводу 7 механізованої роти 3 механізованого батальйону, залишившись вірним військовій присязі, у бою за нашу Батьківщину, виявивши стійкість та мужність, виконуючи бойове завдання за призначенням в ході ведення бойових дій, загинув 20 вересня 2023 року в Запорізькій області, отримавши поранення несумісні з життям внаслідок мінометного обстрілу.

Відповідно до рішення Соснівської селищної ради від 24.11.2023 №680 присвоєно звання «Почесний громадянин Соснівської селищної територіальної громади» (посмертно).

4. Гайдуку Дмитру Вікторовичу.

Дмитро народився 09 березня 1986 року у селі Великі Селища. Певний час проживав у місті Рівне, де пішов до школи №8 у 1 клас. В 1998 році Дмитро разом з татом переїхали до с. Великі Селища на постійне місце проживання та продовжив навчання у Соснівській загальноосвітній школі до 2000 року. Після її закінчення вступив до Соснівського професійно–технічного училища, де здобув професію плиточника -муляра -штукатура. Згодом Дмитро проходив строкову службу на Житомирщині. Після півторарічної служби, демобілізувавшись, влаштувався працювати до ДП «Соснівське лісове господарство».

З 05 лютого 2015 року по 12 квітня 2016 року наш Захисник захищав Українську землю від російських загарбників у зоні АТО. Дмитро - стрілець–номер обслуги 3 аеромобільно-десантного відділення 1 аеромобільно-десантного взводу 1 аеромобільно-десантної роти, зарекомендував себе з позитивної сторони. В складі 1 аеромобільно-десантної роти виконував бойові завдання, а за вмілі дії та ініціативу під час проведення антитерористичної операції відзначився командуванням роти з кращого боку, та був нагороджений нагрудним знаком «20 років ВДВ України». В 2018 році Дмитро нагороджений почесною відзнакою командувача військ оперативного командування «Захід», а саме нагрудним знаком «Збережемо честь – здобудемо славу». Після повернення додому, продовжував працювати у ДП «Соснівське лісове господарство».

02 грудня 2022 року Дмитро призваний по мобілізації до лав Збройних Сил України, де був навідником І десантно-штурмового взводу десантно-штурмової роти. Під час військової служби 19 травня 2023 року нагороджений нагрудним знаком «За зразкову службу».

12 липня 2023 року під час виконання бойового завдання в Луганській області обірвалося життя Захисника. Дмитро залишившись вірним військовій присязі, у бою за нашу Батьківщину, виявивши стійкість та мужність отримав поранення несумісні з життям внаслідок вибухової травми.

Відповідно до рішення Соснівської селищної ради від 24 листопада 2023 року № 680 присвоєно звання «Почесний громадянин Cоснівської селищної територіальної громади» (посмертно).

На жаль, це не перші втрати серед випускників, які зазнав освітній заклад. Раніше тут були встановлені меморіальні дошки в пам’ять про загиблих Захисників: Миколи Саюка, Івана Мельника, Юрія Капранчука, Дмитра Рибачка, Сергія Поп’яка та Миколи Гончарука.

Всі присутні на заході змогли вшанувати пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіальних дощок.

Багато теплих слів прозвучало про наших воїнів від Соснівського селищного голови Миколи Кота, викладачів, друзів, колег, однакласників.

Українські Захисники і Захисниці – справжній взірець патріотизму та любові до рідної землі. ЗСУ – справжні Герої, цвіт української нації. Пам’ятаймо, що лише об’єднавшись та підтримуючи наших Захисників, Перемога настане якнайшвидше, і тоді нам не доведеться зустрічати навколішки наших молодих земляків та оплакувати такі молоді життя, які назавжди відійшли у вічність!

Вічна пам’ять і слава полеглим Захисникам і Захисницям України!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь