Соснівська селищна рада

Рівненського району Рівненської області

Відкриття меморіальних дощок пам'яті загиблим Захисникам України

Дата: 11.06.2024 13:52
Кількість переглядів: 65

Сьогодні, 11 червня 2024 року, в Марининському ліцеї Соснівської селищної ради відбулося відкриття меморіальних дошок пам’яті  загиблим Захисникам України, які віддали життя за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України – Остапчуку Валерію Леонідовичу, Лашті Віктору Євгеновичу, Лашті Олександру Максимовичу. Пам’ятні знаки встановлено на фасаді будівлі Марининського ліцею, де навчалися Захисники. Отож, меморіальні дошки пам’яті урочисто відкрито :

  1. Остапчуку Валерію Леонідовичу

Остапчук  Валерій Леонідович  народився 24 січня 1981 року в селі Маринин Березнівського (нині Рівненського) району Рівненської області. З 2012 року проживав разом з сім’єю у селі Устя.

21 березня 2022 року був призваний по мобілізації на військову службу у зенітно-артилерійський дивізіон.

14 травня 2022 року старший солдат отримав поранення не сумісні з життям під час виконання бойового завдання, у районі Новомихайлівки Донецької області.

Відповідно до рішення  Соснівської селищної ради  від 04.07.2023 №602 Валерію Остапчуку  присвоєно  звання «Почесний громадянин Соснівської селищної територіальної громади» (посмертно).

2.Лашті Віктору Євгеновичу

Лашта  Віктор  Євгенович  народився 17 червня 1973 року у селі Маринин. Молодший сержант, механік відділення технічного обслуговування автомобільної техніки взводу технічного забезпечення військової частини був призваний по мобілізації  на військову службу 02 березня 2022 року.

Віктор загинув 14 квітня 2023 року під час ракетного обстрілу в  Донецькій області.

Відповідно до рішення  Соснівської селищної ради  від 04.07.2023 №602 Віктору Лашті  присвоєно  звання «Почесний громадянин Соснівської селищної територіальної громади» (посмертно).

3.Лашті Олександру Максимовичу

Лашта Олександр Максимович народився  26 грудня 1975 року в с.Маринин Березнівського (нині Рівненського) району Рівненської області. У 1983 року пішов у перший клас Марининської середньої школи. У 1991 році закінчив 9 класів  школи.З 1991-1994 року навчався в Соснівському ПТУ № 8 на будівельника.З 1998 по 1999 рік  проходив військову  службу у лавах Української армії. Проживав з сім’єю в Миколаївській області Новоодеського району с.Новошмидівка. Разом з дружиною виховав 4 дітей.

Після вторгнення російських військових на територію України з  15 травня 2014 року служив в батальйоні територіальної оборони міста Миколаїв. З 12 жовтня 2016 року по 12 квітня 2019 року  пішов до лав ЗСУ за контрактом у званні головного сержанта, був кулеметником та старшиною роти. 29 жовтня 2019 року поновив контракт і служив до останнього дня.

Загинув 24 березня 2022 року під час виконання бойового завдання в Луганській області  внаслідок артилерійського вогню з боку противника.

14 березня 2024 року   нагороджений  орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

З уст рідних та знайомих сьогодні пролунало багато теплих слів про наших Захисників, які ціною власного життя захищали рідну землю від ворогів. Зі словами скорботи, вдячності та шани звернувся до присутніх Соснівський селищний голова  Микола КОТ.

Присутні хвилиною мовчання і квітами вшанували світлу пам’ять Героїв, які вже ніколи  не повернуться до рідного дому…

Загибель Валерія, Віктора та Олександра – це велика втрата для батьків, друзів, рідного села, громади та всієї України. Їхній подвиг назавжди залишиться у нашому житті. Вічна пам’ять загиблим Героям!

                                          Герої не вмирають і не вмруть,

                                          Героїв пам’ятатимуть віками.

                                          Їм славу вічну віддають

                                          І голову схиляють перед вами!

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь