Соснівська селищна рада

Рівненського району Рівненської області

Перша річниця із дня загибелі Захисника України- ГАЙДУКА Дмитра Вікторовича

Дата: 12.07.2024 08:52
Кількість переглядів: 48

Час неможливо зупинити. Але він не зітре з нашої пам'яті імена Героїв сьогодення – земляків, які віддали життя у війні за Україну.

Сьогодні, 12 липня 2024 року минає перша річниця як Соснівська громада втратила одного з її найкращих Синів, мужнього Воїна  ГАЙДУКА Дмитра Вікторовича.

Дмитро  народився 09 березня 1986 року у селі Великі Селища. Певний час проживав у місті Рівне, де пішов до школи №8 у 1 клас. Переїхавши в 1998 році на постійне місце проживання разом до с. Великі Селища продовжив навчання у Соснівській загальноосвітній школі до 2000 року. Після її закінчення вступив до Соснівського професійно–технічного училища, де здобув професію плиточника -муляра -штукатура.

Згодом Дмитро Вікторович проходив строкову службу на Житомирщині. Після півторарічної служби, демобілізувавшись, влаштувався працювати до ДП «Соснівське лісове господарство».

З 05 лютого 2015 року по 12 квітня 2016 року наш Захисник захищав Українську землю від російських загарбників у зоні АТО. Дмитро - стрілець–номер обслуги 3 аеромобільно-десантного відділення 1 аеромобільно-десантного взводу 1 аеромобільно-десантної роти, зарекомендував себе з позитивної сторони. Грамотний, працьовитий військовослужбовець, який добре вивчав військову справу, з честю виконував свої військові обов’язки, виявляв повагу до командирів і старших за військовим званням військовослужбовців, шанував честь, гідність товаришів по службі. В складі 1 аеромобільно-десантної роти виконував бойові завдання, а за вмілі дії та ініціативу під час проведення антитерористичної операції відзначився командуванням роти з кращого боку, та був нагороджений нагрудним знаком «20 років ВДВ України». В 2018 році ГАЙДУК Дмитро нагороджений почесною відзнакою командувача військ оперативного командування «Захід», а саме: нагрудним знаком «Збережемо честь – здобудемо славу». Після повернення додому, продовжував працювати у ДП «Соснівське лісове господарство».

02 грудня 2022 року Дмитро призваний по мобілізації до лав Збройних Сил України, де був навідником І десантно-штурмового взводу десантно-штурмової роти. Під час військової служби 19 травня 2023 року нагороджений нагрудним знаком «За зразкову службу».

На превеликий жаль, 12 липня 2023 року під час виконання бойового завдання в Луганській області обірвалося життя Захисника.  ГАЙДУК Дмитро Вікторович отримав поранення несумісні з життям внаслідок вибухової травми.

Відповідно до рішення Соснівської селищної ради від 24 листопада 2023 року № 680 Дмитру ГАЙДУКУ  присвоєно звання «Почесний громадянин Cоснівської селищної територіальної громади» (посмертно).

Доземний уклін Дмитру за його вірність, чесність, мужність та силу. Вдячність – за його хоробрість у боротьбі з окупантом, за силу духу та рішучість – захищати свою країну.

Щирі співчуття родині загиблого Героя. Сумуємо... Низько схиляємо голови у скорботі... Розуміємо, що жодні співчуття не зменшать біль втрати, жодне слово не втамує тугу в серці ні через рік, ні через десятки років.

Гірко, що і сьогодні ми продовжуємо втрачати кращих з кращих, що віддають своє життя заради того, щоб ми мали мирне небо над головою, а наша Україна була самостійною і незалежною.

З глибокою повагою ми завжди пам’ятатимемо нашого Героя. Дмитро назавжди залишиться жити в серцях мешканців Соснівської громади.

Вічний спочинок і світла пам'ять Герою Дмитру ГАЙДУКУ!

Слава Україні!

Слава її Героям!

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь